Dränering är oerhört viktigt att göra på villor med källare för att undvika fuktskador och mögel. Det är alltför många som inte gör någonting åt det och som får fuktskador och som då börjar att oja sig och klaga över att de fått det. Trots att de haft alla möjligheter i världen att faktiskt göra någonting åt det genom att utföra dränering innan det blev försent.

Själv har vi en källare i vår villa och vi har varit oerhört noggranna med att göra allting som går i förebyggande syfte för att motverka fuktskador. Redan några veckor efter att vi först flyttade in i huset så kontaktade vi Tundo Schakt AB och pratade med dem om läget med vår villa. De kom sedan fram till det här med att dränering faktiskt var nödvändigt att göra så det var precis det som vi valde att göra.

Tundo Schakt AB skickade hem några hantverkare till oss som kollade på vår hus och källaren och mätte och höll på. Till sist så ansåg de sig vara klara och vi fick en offert. Sen när de väl började att gräva och arbeta så gick allting väldigt fort. Och det blev väldigt bra och framförallt så är det väldigt skönt att veta att vi nu faktiskt inte alls behöver oroa oss för det här med att få fuktskador i källaren utan att det inte kommer att bli någonting där.

Det är helt enkelt inte alls särskilt avancerat det här med dränering och jag förstår inte varför inte fler gör det i tid. Det räcker att kontakta ett företag som Tundo Schakt AB, eller just dem om man bor i Kungälv, och få hjälp med att gräva runt huset för att leda bort vattnet och minimera riskerna för mögel.